NewsStudie

Soutěž na knihovnu v Olomouci

Po delší době jsme se zúčastnili veřejné architektonické soutěže – přestavby bývalé kotelny v Olomouci na městskou knihovnu a komunitní centrum. Náš přístup je jako obvykle založený na práci s kontextem a veřejným prostorem – dali jsme velký důraz na kvalitní předprostor na nároží, kterému v návrhu ustoupila část obslužné komunikace i s parkováním, snažili jsme se zachovat nízkou siluetu budovy s výrazným komínem, který v návrhu nese paměť místa. Vnitřek je prostorově rozehraný pro přehlednost obsluhy a efektivní využití prostoru, oddělení mají vícero funkcí a takový zapuštěný venkovní dvorek s posezením bychom sami využívali klidně denně.

Porota sice náš návrh neocenila, ale my z něj i tak máme radost. Po dlouhé době se nad studií sešla celá kancelář a jelo se málem do svítání. I půlnoční pizza byla. Zkrátka teambuilding k nezaplacení! .)

Výkresy a vizualizace najdete tady.