Dům v Lazníčkách

místo: Lazníčky

klient: Václav Březovský

typ: Rekonstrukce a dostavba

autor: Karel Kubza

studie: 2013

nábytek: Václav Březovský www.nabytekainteriery.cz

stav: V realizaci

Projekt pro kamaráda z dětství a jeho rodinu (tenkrát pouze plánovanou). Václav bydlel v domě své maminky, který vznikl spojením dvou řadových domů a domluvili se spolu, že část rodinného panství zdědí a upraví si ho k obrazu svému. Prosté oddělení dvojdomu na dvě samostatné jednotky nebylo možné, protože domy sdílely sociální zařízení i kotelnu a do předělávání se nikomu nechtělo. Řešením bylo stávající domy rozdělit po podlažích, a to horní (Václavovo) propojit s novou obytnou přístavbou na hospodářské budově ve dvoře, zatímco přízemí zůstane mamince a sestrám. Přístavba do dvora dělí pozemek na dvě poloviny, a tak má každá část rodiny k dispozici vlastní dvůr a oddělený vstup. Všichni mají dostatek soukromí a přitom jsou si blízko.

 

Chcete vlastní projekt?